Nažalost, preminuo je Miroslav Lilić, poznata ličnost u televizijskoj industriji. Iako je 2009. otišao u penziju, Lilić je ostao aktivan u televizijskom svijetu impresivne 43 godine. Rođen je u Siveriću 1944. godine, a osnovnu školu pohađao je u Beogradu. Lilićeva majka Ljubica je iz Širokog Brija, dok je njegov otac Mate iz Siverića. Naime, njegov otac je bio ministar rudarstva u Saveznoj Republici Jugoslaviji, a njihova porodica je živjela u blizini čuvene kafane „Tri Šešira” u Skadarskoj 55, popularnom mjestu okupljanja u Beogradu. Osvrćući se na svoje rane godine, Lilić se prisjetio tri živa sjećanja, od kojih je jedno nenamjerno posramilo svoju učiteljicu komentarišući njen vidljivi kombinezon nakon jakog naleta vjetra.

 

Osim toga, kao mladi partijski član, ponosno je pjevao „Druže Tito i Đilas, 5. kongres glasa jednoglasno…“ na V kongresu SFRJ. Ova sjećanja podijelio je u intervjuu za Večernji list. Njegova najranija sjećanja iz djetinjstva isprepletena su s Dalmatinskom zagorom i rodnim Siverićem. Međutim, ubrzo se sa roditeljima preselio u Beograd kada mu je otac Mate dobio posao rudarskog inženjera. Naime, Mate Lilić je bio među prvim ministrima u Titovom poslijeratnom režimu. Bio je direktor rudnika Zagora od 1945. do 1948. godine, a potom postao ministar rudarstva. Početkom 1965. godine seli se u Zagreb i počinje raditi na Televiziji Zagreb. Za kratko vreme je postao voditelj Dnevnika, a kasnije i glavni urednik. Kada je prvo stigao u Zagreb na studije, u početku je upisao jugoslovensku i svjetsku književnost.

 

Dvije godine je bio odličan student, ali je upao u nevolje kada je pao na engleskom i napustio fakultet. Sljedećih dvanaest godina pomisao na povratak na fakultet nije ga mučila. Svojim zaposlenjem na TV Zagreb od 1967. godine postavio je pitanje izvodljivosti daljeg školovanja. Nakon što sam se sprijateljio sa pokojnim profesorom Kuzmanovićem na Filozofskom fakultetu i podstaknut od moje druge supruge Pupe, natjerali su me da završim fakultet. Vrijedno sam učio dvije godine, svake večeri od 23 do 4 sata ujutro, i na kraju sam diplomirao. Tijekom uređivačkog rada na Televiziji Zagreb donio sam mnoge važne odluke koje se i danas pamte moji kolege i publika. Međutim, značajan događaj koji je ostavio neizbrisiv trag u mojoj karijeri bio je zadatak da prenesem vijest o smrti Josipa Broza Tita. U studiju u Zagrebu, svečano sam najavio u 15.05 sati. oštro: “Drug Tito je mrtav.”

Oglasi