Komičar koji je postao političar privukao je međunarodnu pažnju nakon što je Rusija napala Ukrajinu.

Usred rata, na društvenim mrežama ponovo se pojavio video na kojem je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kao komičar, na kojem se može vidjeti kako pleše s drugim muškarcima dok nosi majicu i otkriva svoj trbuh. Ovaj video je komičara koji je postao političar ponovo u centar pažnje. Njegova plesna rutina, koja je inspirisana Bijonse i koju je izvodila u visokim potpeticama, dobila je pozitivne kritike za svoju koreografiju. Osim toga, predsjednik Zelenski je komentirao ruski napad na ukrajinsku lučku infrastrukturu, navodeći da to ukazuje na namjeru Moskve da izazove “globalnu katastrofu” i stvori krizu na tržištu hrane.

Kako prenosi Reuters, Zelenski je u nedavnom video govoru izjavio da borba protiv naše slobode i zemlje nije samo za rusku državu. On je dalje ustvrdio da Moskva vodi bitku protiv “globalne katastrofe”. Ukrajinski predsjednik je naglasio hitnu potrebu za kolapsom na svjetskom tržištu hrane, krizom cijena i poremećajima u opskrbi. Nasuprot tome, čini se da ukrajinski predsjednik ne sumnja u predstojeću sudbinu ruskog lidera. U intervjuu za Globe, Volodimir Zelenski je izjavio da Vladimir Putin neće preživjeti narednu deceniju. Štaviše, Zelenski je odbacio mogućnost da sukob u Ukrajini potraje koliko i 30-godišnji rat u Siriji.

Ne očekuje se da će Putinov životni vijek biti toliko dug. Kada se uporede situacije u Siriji i Ukrajini, jasno je da on nije aktivno angažovan u Siriji kao mi u Ukrajini. Ovaj nedostatak uključenosti je razlog zašto se ne predviđa da će sukob u Siriji trajati još 30 godina. Ukrajinski predsjednik je izrazio uvjerenje da Putin, koji će 7. oktobra napuniti 71 godinu, neće doživjeti 80 godina i da će prestati da postoji. Zelenski je dalje naveo da su ruski vojnici duboko u sebi svjesni da neće moći pobijediti Ukrajinu i da će Putinov plan da osvoji zemlju na kraju propasti. Prema ukrajinskom predsjedniku, akcije koje Rusija pokazuje na bojnom polju pokazuju njenu nesposobnost da u potpunosti okupiraju i unište Ukrajinu.

U početku su to uspjeli i vjerovali su da će tako i nastaviti. Međutim, preduzeli smo akcije na domaćem i međunarodnom planu kako bismo nadmašili njihovu snagu, kaže Zelenski. Ukrajinac tvrdi da će se on i njegova generacija suprotstaviti svim nastojanjima Rusije da reorganizuje i osvoji Ukrajinu. Zelensky je izjavio da ćemo sve dok postojimo spriječiti da povrate svoj prethodni nivo moći. On je dalje naveo da iako je rat u Siriji bio tragedija, ruska invazija na Ukrajinu imala je dalekosežne implikacije.

Oglasi