All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

POTPUNO OTVORENI DOM

loading...

POTPUNO OTVORENI DOM – japanski arhitekt  u saradnji sa kolegom  kreirao je obiteljsku kuću smještenu iznad slikovitih japanskih krajolika


Tokom konstruiranja ove građevine bilo je nekoliko ciljeva. Prije svega, arhitekti su morali kreirati tri različita ambijenta – kuću za roditelje, djecu i sve ostale koji žive ili posjećuju ovu kuću.

Ostavljajući središnji dio konstrukcije otvorenim za sve ukućane, oba dijela kuće, dječji i roditeljski, dolaze sa otvorenim dizajnom, što ih čini prostranim i spojenim. Sa druge strane, kuća treba osigurati pogled na vedro plavo nebo, ali i cvjetajuće krošnje trešnji smještenih svuda uokolo.

Rezultat ovih napora prozvan je Newtown i predstavlja obiteljsku kuću koja emitira osjećaj života u svom okruženju, pomoću svojih volumena nalik kućicama koji je okružuju. Zajednički dio kuće sastoji se od prostora koji iznutra i izvana sadrži različite nivoe podova, koji imaju jedinstvene funkcije. Hodnik dolazi kao produženi prostor koji se ponaša ili kao poligon za dječju igru, a radna soba se može transformirati u dnevni boravak.

Tags: , , , ,

Related posts