Proslavljena pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović je 1989. godine imala izuzetnu romansu sa tada poznatim fudbalerom. Posle toga, Svetlana je svoj put ka zvijezdama započela u Beogradu, a Vladan se već proslavio kao ugledni član Crvene zvezde i stekao reputaciju harizmatičnog čovjeka. Važno je napomenuti da je Vladan Lukić u to vrijeme aktivno igrao u mečevima za Mec i obezbijedio finansijski dobar posao sa francuskim klubom.

 

Međutim, smatrao je nepodnošljivim da se nastavi baviti sportom dok njegov narod trpi ogromne patnje kao rezultat ratnih katastrofalnih događaja. Zbog toga je napravio težak izbor da raskine ugovor i vrati se u Srbiju. Nakon toga, igrao je još samo godinu dana u Grčkoj prije nego što se penzionisao sa 30 godina. Prepoznavanje značaja njegovog raskida ugovora sa Metzom ima veliku važnost. Uprkos kratkom trajanju Zvezdinog predsjedničkog mandata, neosporno je da je imao sposobnost da izvrši dubok uticaj u svijetu fudbala. Njihovi putevi su se prvi put ukrstili kada je pjevač imao 15 godina, što se poklopilo sa 18. rođendanom bivšeg fudbalera. Vrijedi spomenuti da je Svetlana tokom svog boravka u Švicarskoj sa 20 godina imala strastvenu romansu sa Harijem Samardžićem, koji je imao dvostruke uloge kao voditelj i fudbaler. Nažalost, ta specifična veza trajala je samo tri godine i naišla je na bijes javnosti podstaknut nacionalističkim osjećajima. U stvari, na kraju je otišao toliko daleko da ju je optužio da je odgovorna za njegovo zatočenje u logoru.

 

Tokom boravka u Evropi slučajno je u jednom njemačkom časopisu naišla na Arkanovu fotografiju. Ovaj susret je na nju ostavio trajan utisak, jer je odmah bila opčinjena njegovim izuzetnim šarmom, smatrajući ga oličenjem muške izvrsnosti. Važno je napomenuti da je Arkan tada još bio u braku sa Natalijom Martinović, što mu je to bio drugi brak. Nakon pet mjeseci, pjevačica se upustila u strastvenu ljubavnu vezu sa Željkom, koja je na kraju dovela do njihove službene zaruke 1995. godine. Njihovo vjenčanje postalo je spektakl koji je izazvao ogromnu medijsku pažnju, ocijenjen kao “vjenčanje decenije”. Ceca je u njihovom braku rodila dvoje djece, Veljka i Anastasiju. Tragično, do prerane smrti Arkana došlo je u januaru 2000. godine.

 

Oglasi