Marija Šerifović je prije nekoliko godina investirala u stanove i u glavnom gradu Srbije i u Americi. Ipak, njene česte objave na društvenim mrežama iz njenog stana na Novom Beogradu pokazuju njenu duboku privrženost njenoj prvoj kući. Ovaj moderno uređen i elegantno uređen stan utjelovljuje ispunjenje Marijinih životnih težnji.

 

Iako nema isti nivo luksuza kao njeno trenutno stanovanje, Marijin dom iz djetinjstva u Kragujevcu posjeduje neosporan šarm kome je nemoguće odoljeti. U tim zidinama Marija je doživjela bezbrižno odrastanje, sa svojim najdražim trenucima isprepletenim sa dragim uspomenama na njenu voljenu baku Draginju. „Zelena zgrada će zauvijek biti jedino sjećanje i emocija za mene, uz moju baku Draginju, malu pećnicu i njen noćni ritual pečenja hljeba, mazanja putera i stavljanja šunke unutra kako bismo mogli gledati „Srećne ljude““, rekla je Marija Šerifović ranije. Nedavno je ekipa Blic TV posjetila nekadašnji komšiluk Marije Šerifović, gdje je pjevačica od svih dobila samo riječi hvale. Konkretno, imali su intervju sa Miljanom Miletić, profesoricom engleskog jezika koja je slučajno bila Marijina razrednica. Tokom intervjua, ona je podijelila dodatne detalje o Marijinom vremenu u školi i društvu koje je često održavala u svom domu.

 

“U to vrijeme, oko sedmog ili osmog razreda, osjećala je da joj nešto nedostaje… posebno majku”, izjavila je Miljana Miletić za Ekipa Metar moga sela. “Naravno, znala sam da Marija prolazi kroz određene trenutke sa svojom majkom. Vidjelo se da su neke stvari unutar porodice narušene, da je majka prisutna i da je to jako utjecalo na nju”, dodala je učiteljica. Također je rekla: “Marija je odrasla u centru grada i vjerovatno joj je bilo jako važno da bude učenica ove škole, jer je često bila bez podrške roditelja.”

 

Oglasi