U današnje vrijeme, plastična hirurgija je postala rasprostranjen fenomen, čak i među maloljetnicima, što je rezultiralo primjetnim padom uvažavanja prirodne ljepote. Mlade djevojke se progresivno odlučuju za modifikacije tijela, promovirajući tako ovaj trend u društvu. Najbolja ilustracija ove pojave je Juju Ferrari, influencerica i majka četvero djece, koja otvoreno priznaje da je prošla kroz više plastičnih operacija u svom životu.

 

Počevši kao tinejdžerka, Juju Ferrari je krenula u potragu za savršenstvom, vođena svojim nezadovoljstvom idealima ljepote koje su zastupale njene vršnjakinje. Njena čežnja za stasom nalik Barbi lutkama ili poznatim figurama poput Cardi B i Kim Kardashian odvela ju je na put ovisnosti o plastičnoj hirurgiji. Nažalost, njena posljednja modifikacija prešla je granice sigurnosti i ugrozila njenu dobrobit. Nažalost, nakon prethodne procedure u kojoj joj je u zadnjicu umetnuta znatna količina industrijskog silikona, naišla je na ozbiljne posljedice. Doživjela je intenzivnu nelagodu i smanjenu funkcionalnost, zbog čega su čak i najjednostavnije fizičke aktivnosti bile nedostižne. Prisustvo tako prevelikih količina silikona može predstavljati izuzetno opasnu prijetnju nečijem blagostanju, potencijalno rezultirajući smrtnim ishodom.

 

Sve promjene koje je napravila na njenom tijelu primijetilo je društvo i na društvenim mrežama. Juju Ferrari je zbog toga dobio brojne negativne i uvredljive komentare. Mnogi su je kritikovali zbog izgleda zadnjeg djela, tvrdeći da izgleda previše vještački i da ne odgovara njenim drugim proporcijama. Osim toga, neki su je osudili jer na nju kao na majku četvero djece nije gledano kao na uzor ili primjer kako treba izgledati i ponašati se. Ovi komentari su dodatno uticali na njeno samopoštovanje i natjerali je da požali zbog posljednje procedure. Kako bi smanjila negativne reakcije, Juju Ferrari sada uređuje svoje fotografije koristeći Photoshop i razne filtere kako bi joj zadnji dio izgledao manji. Međutim, ova praksa ne mijenja činjenicu da ona prolazi kroz opasne procedure kako bi ispunila nedostižne standarde ljepote.

 

Oglasi