All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

MITSKA STVORENJA KAO INSPIRACIJA ZA NAMJEŠTAJ

loading...

MITSKA STVORENJA KAO INSPIRACIJA ZA NAMJEŠTAJ – kolekciju nameštaja oblikovanog na način kako bi podsećao na strašna i čupava čudovišta


Komadi nameštaja koji su kreirani u saradnji Jansena i lokalnog studija Broached Commissions, uklapa karakteristike stvorenja iz folklora, kao i životinja iz stvarnog sveta, kao što su trnovite gusenice.

Jansen upućuje na bodljikavo telo Hairy Wild Man stvorenja iz Botany Bay mita – izum britanskih doseljenika, koji su ga opisali kao visoko krzneno biće koje luta po nepoznatoj zemlji, a iskorišćen je za luster kreiran je od hiljadu staklenih šiljaka. Fotelja kreirana od ovčije kože, sadrži stotine pojedinačnih traka, koje predstavljaju kontrast udobnog sedišta dlakavom eksterijeru koji podseća na tarantulu.

Pankalangu, mitsko biće iz aboridžanskih legendi, prekriveno krljuštima, predstavljeno je u vidu noćne komode i velikog garderobera. Ovi komadi nameštaja poseduju obrasce oblikovane slojevima bakra i orahove šperploče, koji su mukotrpnim ručnim radom fiksirani na njihove površine.

Tags: , , , ,

Related posts