All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

KOLIBA IZ DVORIŠTA SREĐENA U ODLIČAN DOM

loading...

KOLIBA IZ DVORIŠTA SREĐENA U ODLIČAN DOM – De Rosee Sa Architects studio uposlen je kada su njihovi klijenti kupili komad zemlje preko puta ulice u kojoj su živjeli

Novi dom morao se obujmom uklapiti sa vanjskim stranama šupe, dok su arhitekti također bile suočeni s vertikalnim ograničenjima i morali su ostati ispod razine susjednih kuća, što je dovelo do dizajniranja nove podzemne razine kako bi se uklopilo sve što su klijenti željeli.

   

Na prizemlju se nalaze dnevna soba, kuhinja i kupaonica koje je spojeno sa spavaćom sobom. Kako bi povećali svjetlost u čitavom interijeru uske siluete, arhitekti su dizajnirali tri vanjska dvorišta koja su smjestili između tri odvojena segmenta, a upravo po ovoj karakteristici je kuća dobila svoje ime “Courtyard House”. Nizovi staklenih i metalnih vrata razdvajaju površine i dopuštaju sunčevoj svjetlosti da obasjava interijer čitavom dužinom, otvarajući ga istovremeno ka eksterijeru.

   

Cedrovi paneli vise okomito postavljeni na zidovima, kao počasni amblemi prošlosti ovog imanja i nastavljaju parcijalno u određenim dijelovima interijera stvarajući kontinuitet.

   

Tags: , , ,

Related posts

UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA

loading... UNUTRAŠNJA VRATA OD DRVETA – novi dekori unutrašnjih vrata proširuju mogućnosti za opremanje...

Leave a Comment

Top