ZIMSKA IDILA: Unikatne ideje za dekoraciju prozora u prazničnom duhu!

Kada dekorišemo i uređujemo dom povodom praznika koji nam dolaze, pažnju usmjerimo uglavnom na jelku, zidne dekoracije, slike te ostali namještaj. Vodimo računa o lampicama, te čak i vanjskim vratima, stavljamo vijenac ili uređujemo dvorište kuće.

Međutim, malo ko se sjeti da se i prozori mogu jednako divno i unikatno dekorisati povodom dolazećih praznika. Ne, ne mislimo samo na bijeli sprej kojim ćete uz pomoć šablona nacrtati pahulje, djeda mraza ili snješka. Ne fali ništa tim šablonima, izgledaju predivno. Mi mislimo na ipak nešto složenije tipa ukrasa, lampica, ukrasnih šablona itd…

U dječijoj sobi uvijek možete napraviti neki zanimljiv šablon i zalijepiti na prozor – naravno da ima zimsku i Božićnu temu.

Jednostavno uzmite konopac i isjecite ga na različite dužine. Na krajeve konopca svežite ukrasne kuglice i jednostavno zalijepite/zakačite na prozor.

Možete koristiti čak i grančice u uređenju prozora. Oko grančice stavite lampice te stavite iznad prozora na na grančicu stavite ukrase ili šablone koji vise na konopcu.

Umjesto konopca možete koristiti i ukrasne vrpce i na njih okačite neke ukrase ili šablone.

Oglasi