Tanja Benjanin je pjevačica koja je svoju pop karijeru započela krajem 1990-ih, ali je nakon kratkog boravka u centru pažnje odlučila da se povuče i bavi se pravnom profesijom, nakon što je diplomirala na Pravnom fakultetu.

 

Nakon što je dobila posao u oblasti koju je odabrala, pjevačica je odlučila da mu da prednost u odnosu na svoju muzičku karijeru. Ali kada se suočila sa ozbiljnom finansijskom krizom, donijela je odluku da nastavi svoju pjevačku karijeru. Tanja je u intervjuu za Grand ispričala da su tri mjeseca bili bez ikakvih prihoda, a sreća je što je uspjela da se vrati nastupu, jer je to bio neredovan, ali preko potreban izvor prihoda.

 

Tanjin ljubavni život nije bio baš uspješan i nije imala baš puno sreće. Njen prvi suprug otkrio je da je zaljubljen u drugu samo dva mjeseca nakon što im se rodila kćerka Staša, što je Tanju shrvalo i dugo joj je trebalo da se oporavi. Priznala je da je bila psihički i fizički slomljena i da je provela više od godinu dana liječeći se. Njen drugi brak, koji je rezultirao rođenjem sina, također je propao zbog nepovjerenja, što je dovelo do razvoda. Tanja je izjavila da je njen bivši suprug uvijek bio nezadovoljan, što joj je postalo nepodnošljivo. U svojim najmračnijim trenucima utjehu i podršku nalazila je u bliskom odnosu s majkom i bratom. Tanja trenutno ima 54 godine i vratila se svojoj strasti za muzikom i izvođenjem te sada ima redovne nastupe. Da li vi znate za ovu pjevačicu Tanju Benjanin?