U posljednje vrijeme javnu scenu u Srbiji potresaju razvodi koje niko ne bi očekivao. Trenutno je aktulan onaj između Dragane Mirković i Tonija Bijelića a raspad braka Meline i Harisa Džinovića je ekspresno dobio epilog na sudu. Nedavni završetak razvoda Harisa Džinovića od Meline Džinović privukao je značajnu pažnju medija i javnosti. Tokom diskusije o pitanjima srca i individualnih izbora, proslavljena pevačica je istakla terapeutsku prirodu muzike u izazovnim trenucima. Iskreno je priznao da je muzika u više navrata izazvala suze.

Po izlasku iz sudnice, Haris je dočekao nestrpljiv skup novinara koji su željno iščekivali njegov dolazak. Uprkos tome što je bio preplavljen naletom emocija, Haris je ljubazno pristao da se obrati medijima. Tokom interakcije sa novinarima, otvoreno je prenio svoje emotivno stanje, ali je i pohvalio svoju bivšu suprugu.

 Iako je rezultat ispod mojih željenih očekivanja, važno je priznati da je proces u koji smo se uključili bio valjan i s kojim su se složile obje strane. U početku je moje druženje s Melinom bilo ugodno, ali s vremenom sam primijetio promjenu u njenom držanju. Bilo je primjetnih promjena u njenom ponašanju, sumnjivih veza koje je uspostavila i pada njenih moralnih principa.

Uprkos mojim pokušajima da joj skrenem pažnju na ove promene, ona je nepokolebljivo poricala njihovo postojanje. Neuobičajeno je da pojedinci, posebno žene, otvoreno priznaju svoje greške ili se izvinjavaju, a to je svakako bio slučaj i sa Melinom, što je Haris potvrdio u svojim izjavama novinarima.

 

Prema riječima Harisa Džinovića, često se susreće s trenucima tuge koji se namjerno ili neočekivano izazivaju dok sluša pjesmu, što ga navodi da se povremeno upušta u duge vožnje gdje suze liju.

Učešće na koncertima i uživanje u iskustvu je nešto što mi zaista donosi radost i zadovoljstvo. Svaki nastup me ispunjava srećom i služi kao pokretačka snaga u mom životu. Koncerti me podstiču energijom i odlučnošću, omogućavajući mi da napredujem u svom elementu.

Usred te specifične situacije, Haris je ispričao ličnu priču koja uključuje njegovu bivšu suprugu Melinu. Od malih nogu sam preuzela odgovornost peglanja i šivanja, iako je bila prisutna i Melina, koja se takvim poslovima ne zamara. Po dolasku u Pariz, bila je zaprepaštena pedantnom organizacijom mog ormara. U nevjerici je pitala: “Ko sa vama dijeli ovaj životni prostor?” na šta sam odgovorio: “Ovdje živim sam.”

Sumnjajući u moju iskrenost, optužila me je za laž, ali sam je uvjeravao u istinu. Uprkos njenom insistiranju da je to nezamislivo, ja sam tvrdio da je to zaista moguće. Naša kultura ima izreku koja me savršeno karakteriše – ja sam perfekcionista. Uz dovoljno slobodnog vremena i muziku koja mi je jedina obaveza, svake večeri posvetim 2-3 sata.

Ostatak mog vremena je u potpunosti moj, bez ikakvog društva. Kad god se bavim kuhanjem, marljivo perem svaki tanjir i lonac kako napredujem. Kako istovremeno vodim računa o procesu kuhanja, bilo da se radi o dinstanju ili prženju, u stanju sam marljivo obavljati zadatak čišćenja sudopera, osiguravajući da se svo prljavo posuđe opere i odloži prije nego što je hrana uopće spremna.

 

“Shvatio sam da je svaku ljubav koju sam sreo pratio osjećaj tragedije”, rekao je Haris. Poznati vokal naglasio je ogromnu patnju koju je pretrpio, uporedivši je sa teškoćama s kojima se suočava plemeniti konj, a sve to zbog ogromne moći ljubavi. Iako je ljubav nesumnjivo bila prisutna u ovim vezama, sve ih je na kraju doživjela tragična sudbina.

Svaka ljubavna priča završavala je srceparajućim završetkom, ne ostavljajući izuzetke. Teško je to sa sigurnošću utvrditi, ali čini se da pojedinci kojima sam držao drage osobe nisu uzvratili isti nivo naklonosti. Uprkos tome, ostao sam odan njihovoj dobrobiti, vjerno bdijući nad njima. Veličina moje tjeskobe bila je duboka, uporediva s ogromnom patnjom koju je pretrpio Isus. I šta sa tobom?

Dok nastavljam svojim putem, primjećujem žene koje izražavaju interesovanje za mene, ali ja ostajem nesvjestan, odlučan da ostanem fokusiran i nepokolebljiv. To je slično postavljanju roleta na konja, osiguravajući njegovu nepokolebljivu pažnju na cestu ispred sebe, blokirajući sve ometanja.

Ovo je pristup koji sam zauzeo kada sam nekoga proganjao, ali se čini da osoba koju zaista želim ne uzvraća ta osećanja. Koncept ljubavi u ovom kontekstu ostaje nejasan i nedefinisan.

Oglasi