U Srbiji već šesti dan traje potaraga za malom djevojčicom a zbog njenog nestanka je po prvi put aktivirana aplikacija Pronađi me koja je nastala po uzoru na Amber alert i koja se koristi kada neko dijete nestane. Dvogodišnja djevojčica Danka Ilić nestala je u utorak, 27. ožujka. Roditelji Miloš i Ivana Ilić već nekoliko dana dolaze na ročišta kako bi istražitelji stekli uvid u to što se dogodilo tog kobnog dana, ali i kako bi konačno razotkrili misterij i krenuti prema Krenuti u smjeru koji svi u Srbiji,ali i cijeloj regiji  trenutno žele.

 

Naime, majku i djecu tog su dana vidjeli susjedi obitelji koji su nakon toga uzbunili zbog nestanka djevojčice, a kako doznajemo, od tada nikoga od Ilića nisu vidjeli u zgradi u kojoj žive.

– Zadnji put smo ih vidjeli kada smo čuli da Danka nema. Ivana je potom s djecom napustila zgradu i otišla u svoje rodno Banjsko polje, sada čujemo da su većinu vremena proveli u policijskoj postaji na ispitivanju i nismo ih uopće vidjeli ovdje, ne znamo jesu li susjedi.

Osim što nam pričaju susjedi, kažu nam i da je, unatoč svoj pažnji koja im se trenutno posvećuje, riječ o jednoj normalnoj i složnoj obitelji, Miloš radi u MTS-u, a kako doznajemo Ivana je zaposlena u jednoj firmi. To su rekli ljudi u blizini mjesta gdje oni i njihove obitelji žive.

Novinarska ekipa je posjetila i radno mjesto djevojčicine majke, ali o njoj nisu imali puno toga za reći. Jedna kolegica je striktno odbila razgovor, a i prije pitanja novinara Curriera samo je odgovorila: “Želim zadržati posao, ne znam ništa o tome, možete otići sada”. S druge strane, druga njezina kolegica potvrdila nam je da Ivana radi ovdje, ali je ne prepoznaje jer je tek nedavno radila na ovom mjestu. Kako je rekao, Ivana je vjerojatno bila na porodiljnom pa se nisu imali prilike upoznati.

Svi mediji a od početka prati događanja vezana uz nestanak djevojčice te smo, kako smo već pisali, obišli zgradu u kojoj živi obitelj Ilić. Kako smo tada saznali, u tom su stanu donedavno živjeli Miloš, Ivana, njihova djeca i Miloševi roditelji.

– Živjeli su svi zajedno u stanu u Boru, dakle dvije obitelji s dvoje djece, uskoro je dolazila i treća, a kad su saznali da je Ivana trudna, planirali su da se Miloševi roditelji presele tamo gdje žive sva djeca. . Ovo se sada događa, dogodilo se.

Najprije će renovirati kolibu, budući da unutra nema uvjeta za život, no čuli smo negodovanje Ivaninog oca koji nije bio za to jer je koliba i cijelo imanje Banjskog polja vlasništvo Ivanine obitelji – rekao je  susjed obitelji Ilić, također je više zasmetalo Dankino višednevno odsustvo.

Podsjetimo, potraga za Dankom Ilić (2), djevojčicom iz Bora koja je nestala u utorak u 13.45 sati u naselju Banjsko polje, nažalost je ušla u šestii dan, a o njoj još nema informacija. Jasna poruka od sudbine. dijete. I dalje se pozivaju svi da jave bilo kakvu informaciju o djetetu, a mala Danka je tog dana bio odjevena u ljubičaste hlače i maslinasto zelenu jaknu.

Oglasi