STVORITE ELEGANTAN PROSTOR UZ KORIŠTENJE SIVE BOJE – ako niste znali siva daje notu elegancije !

Sa sivom bojom u stanu ne trebate  se igrati. Treba znati da, ukoliko se ravnomjerno ne rasporedi odnos sive i drugih boja, stan će izgledati tmurno, depremirajuće i bezlično . Sa druge strane, siva boja prekriva mrlje i nesavršenosti na zidovima, a ako upotrijebite na pravi način  može udahnuti eleganciju u cijeli prostor.

dizajnido4m

dizajnidom1

Prije svega, treba da izaberete drugu boju koja će u kombinaciji sa sivom ukrasiti stan. Pod sa parketom  donekle može ublažiti mirnoću sive boje, ali to nije sasvim dovoljno. Na ovim slikama možete vidjeti kako se koriste nekoliko nijanski sive: zidovi svjetlije i tamnije nijanse, kao i bijele i sive šare na jednom od njih.

dizajnidom3

dizajnidom

Da biste na pravi način dobili tu elegantnu notu, dovoljno je dodati šareni tepih i kožnu stolicu koji će razbiti “sivilo” i udahnuti eleganciju u  dnevnom boravku . Za ovakav izbor boja potrebno je dobro  osmisliti osvjetljenje jer će ono takođe doprinijeti oživljavanju tamnih uglova. Pravi primjer su tri viseće lampe od bakra postavljene u  kuhinjskom dijelu.

Oglasi