Pozicioniranje Sunca u horoskopskom znaku Raka daje dubok naglasak na fundamentalni značaj i porodice i doma. Pojedinci koji posjeduju ovaj poseban astrološki položaj pokazuju izvanrednu sposobnost brige i zaštite prema svojim voljenima. Pojedinci sa Suncem u Raku daju prednost porodici i osjećaju sigurnosti kod kuće. Posjeduju snažnu sposobnost empatije i brige o drugima, često intuitivno prilagođeni njihovim emocionalnim potrebama. Oni imaju tendenciju da duboko doživljavaju emocije i lako se mogu prebacivati ​​između njih. Takve osobe su pronicljive i osjetljive na atmosferu i raspoloženje u svom okruženju. Pažljivi su prema potrebama i dobrobiti drugih, poseduju bujnu maštu i kreativnost. Osim toga, vrlo su intuitivni i oslanjaju se na svoju unutrašnju mudrost da donose odluke i čitaju ljude i situacije. Sunce u Raku prvenstveno utiče na one rođene u znakovima Raka, Škorpije i Riba.

Rak

Tokom ovog perioda, Rak, položaj Sunca u vašem znaku, osnažen uticajem Saturna, daje vam obilje izuzetnih organizacionih sposobnosti, obilje vitalnosti i nepokolebljivu pokretačku energiju. Kao vladar vaše druge kuće, ovo doba godine obećava da će biti izuzetno unosno, sa finansijskim dobicima koji će vam bez napora gravitirati. Shodno tome, predstavlja povoljan trenutak da kapitalizujete svoje finansijske izglede. Štaviše, u vašoj profesionalnoj sferi, vaša hrabrost kao izvanrednog organizatora će postati očigledna, čineći vas neprocjenjivom imovinom o kojoj će mnogi ovisiti.

Škorpija

Za pojedince rođene pod astrološkim znakom Škorpije, prisustvo Sunca u Raku predstavlja izuzetnu priliku da se ukrcaju na dugo putovanje i upuste se u saradnju sa stranim narodima. Ovaj povoljan trenutak vas ohrabruje da razmislite o promjeni svog okruženja i proširenju svoje perspektive svijeta. Poziva vas da prihvatite svježu i osnažujuću filozofiju koja ima potencijal da revolucionira vaše postojanje. Štaviše, ako ste u godinama formacije, ovaj period služi kao izuzetna tačka za polaganje značajnih ispita, vodeći vas na put ličnog rasta i uspjeha.

 

Riba

Prisustvo sunca u petoj kući označava povećanje uživanja i zabave u vašem životu. U narednom periodu ćete češće posjećivati ​​javne prostore i stvarati nove veze sa pojedincima. Ovaj period se pokazuje kao povoljan za uspostavljanje raznih vrsta veza, uključujući i one romantične. Vrlo je vjerovatno da ćete naići na nekoga ko drži tradicionalna načela i pridaje veliki značaj svojoj porodici. Osim toga, bićete oduševljeni kada otkrijete da ćete imati priliku da se uključite u kreativnije poduhvate u svojoj profesionalnoj sferi.