All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

RADNI URED NA TOČKOVIMA

loading...

RADNI URED NA TOČKOVIMA – radno mjesto koje vas svugdje prati


Iako kombi nije baš najočigledniji izbor vozila koje će služiti kao osnova za kreiranje mobilne kuće ili ureda, ako imamo u obziru njegovu relativno malu površinu i manje nego zadovoljavajući izgled.


Kada je filmski redatelj Zack But pronašao ovaj 10 godina star Chevrolet, sa više od  200.000 km na odomjeru, on je bio pravo rasulo, prljavog interijera, koje ni po kojoj osnovi nije opisivalo udobno mjesto za spavanje ili rad. Ali, tokom iste godine, But postaje kreativan te u potpunosti transformira kombi izvana i iznutra.


Preuzimajući minimalan pristup u dizajnu, But je dodao baš dovoljno elemenata kako bi komotno stali unutra, bez ikakvog pretrpavanja, ili odbacivanja esencijalnih stvari, kao što su udoban krevet i frižider. Madrac se razvija tokom noći i skuplja po danu, dok se kuhinjski pult duplira kao radni stol. But je uzimao utjecaje iz savremene arhitekture, reciklirajući drvo s crkve iz 10. stoljeća, da bi ga bi ga zatim ponovo oživio u svom dizajnu. Iako je bio bez prethodnog stolarskog ili dizajnerskog iskustva, on je uspio napraviti prostor koji je prelijep i savršeno funkcionalan.

 

Tags: , ,

Related posts