U današnejm članku vam donosimo jednu zanimljivu temu , a radi se o vašem zdravlju odnosno vašem tijelu. Cilj svakog čovjeka jeste da bude zdrav, a to veoma lako možete postići ako se pridržavati nekih osnovnih pravila i ono što je najbolje naravno ukoliko ste u mogućnosti jeste da koristite prirodne preparate a ne one hemijske. Kada se spomene slana voda svi odmah pomisle na običnu vodu sa dodatkom kuhinje soli. Većina ljudi su uglavnom navikli da čim otvore oči prvo što urade jeste da popiju kafu ili doručkuju ali ono što bi najbiolje bilo da uradite odmah čim ustanete jeste da popijete čašu mlake vode sa kašikicom soli. Sol u sebi sadrži minerale koji pozitivno djeluju na naš hormon stresa i pored toga sol ima još mnoge benefite koje nose sa sobom.

 

Hidratacija
Naime, da bi naš organizam funkcionisao normalno potrebno je da unosimo dovoljnu količinu vode, nekada nam se desi da popijemo malo više vode što može također da dovede do dehidracije sol je tu da dovede do balansa natrijuma u organizmu i tako pomognu tijelu da apsorbuju vodu.

Detoksikacija
So je prepuna raznih minerala koji će nam pomoći da prirodnim putem izbacite sve toksine iz tijela. Također ima i antibakterijsko dejstvo koje će vam pomoći da izbacite bakterije iz organizma.

 

Varenje
Sol aktivira žlijezde koje ispuštaju potreban protein koji pomaže pri izgradnji hrane , također smanjuje kiselunu u želudcu i pomaže kod nadutosti.

Imate li vi neki savjet što se tiče zdravlja, a koji vam je pomagao? Pišite nam svoje komentare ispdo posta.