All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

FENG SHUI: ŠTA RADITI SA STARIM STVARIMA

loading...

FENG SHUI: ŠTA RADITI SA STARIM STVARIMA – svima je dobro poznato da se ova drevna istočnjačka filozofija ne oslanja samo na respored namještaja u prostoru i sastoji se od mnogo više elemenata koji se tiču duhovnog života

Posuđe i pribor za jelo se skoro uvijek vezuju za dobrostanje i energiju porodice, dok upotreba slomljenih i iskrzanih šolja i tanjira dovodi do nepravilnog protoka energije, njenog prekidanja kao i velikih turbulencija u životu. Pregledajte svoje tanjire, posuđe i dodatni pribor za jelo koji je kreiran od stakla ili keramike i nastojte da, ukoliko je oštećen obavezno oslobodite svoj dom njegovog prisustva.


Biljke iz porodice ruža koje imaju bodlje unose negativnu energiju i kvare sve karakteristike idealnog feng šuija. Ovo isto važi i za kaktuse, tako da je najbolje da se umjesto za ove sukulente ili bodjlikave ruže opredijelite za biljke sa običnim lišćem bez ikakvih oštrih vrhova.


Ulazna vrata su, moramo još jednom naglasiti, takođe jedan od, ako ne i najvažniji dio našeg doma, dok crna vrata, osim onda kada su postavljena prema sjeveru, otvaraju prostor za neuspjeh te unose lošu energiju u kuću na bilo kojoj drugoj strani vašeg životnog prostora da se nalaze. Ali ovo je samo filozofija.

Tags: , , , ,

Related posts