Milan Lane Gutović, koji je imao niz nezaboravnih uloga, preminuo je 25. avgusta u 76. godini. I pored slave, proslavljeni glumac bio je poznat po privatnom životu i skrivao ga od javnosti. Iako su mediji spominjali da ima troje djece iz dva braka, malo se zna o izgledu pojedinih članova porodice. Lane je žudio da pobjegne od gužve, slave i pažnje, a cijenio je trenutke izolacije u svom utočištu u Sečnju.

 

Tamo je imao improvizirani kontejner u kojem je volio provoditi svoje slobodno vrijeme, posebno tokom pandemije COVID-19. Iako je volio pecati kao strastveni ribolovac, više nije smatrao potrebnim da se upusti u divljinu. Kako je jednom rekao: “Nigde se nisam skrivao, godinama sam tamo pecao.” Gledajući unazad, pokazalo se da je područje prilično pogodno za ribolov. Ovaj dio bare Svetog Nikole je nevjerovatno udaljen, toliko da ako bi neko želio da ga posjeti, nije mogao to učiniti a da ga stražari ne otkriju. “Samo nekoliko mojih prijatelja dolazi povremeno, jer nisu strastveni ribolovci.

 

Glumac je svojevremeno izrazio zahvalnost na pomoći koju je dobio, uključujući i stvaranje kontejnera koji neko od njih povremeno popravlja kada počne da curi. Lanet je poznat po svojim izuzetnim portretima različitih likova, a njegova uspješna glumačka karijera dokaz je njegovog talenta. Jedno od njegovih zapaženih ostvarenja je uloga Srećka Šojića u filmskim serijama “Tesna koža” i “Beli brod”. Gostujući u emisiji Lane Gutović, otkrio je svoj proces oživljavanja lika Šojića. Nažalost, Gutović je preminuo 13. avgusta nakon što je hospitalizovan zbog sumnje na COVID-19. Daljnji pregled njegovih pluća pokazao je da je vjerovatno razvio post-COVID sindrom, i uprkos tome što je bio na respiratoru, na kraju je podlegao bolesti.

 

Oglasi