All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

ELEGANTAN NORDIJSKI DIZAJN

loading...

ELEGANTAN NORDIJSKI DIZAJN – Petra Tungarden, stilista i preduzetnik, dizajnirala je svoj predivni dom u Stokholmu

Petrin cilj je predstavljalo očuvanje originalnih karakteristika kao što su kaljeva peć, štuko i slične stvari, ali je pored svega toga, renovirala cjelokupan stan. Svi zidovi su prekriveni nijansama sive i plave boje, podovi su izbjeljeni, a plafoni su prekriveni prelijepim obrascima.

 

Dnevni boravak je spojen sa trpezarijskim dijelom, koji je smješten do prozora i prepun je prirodne svjetlosti. Crni kožni kauč, somotska tamna sofa i kombinacija modernih stolčića za kafu različitih veličina izgledaju jako elegantno i stilski. Kaljava peć antikvitetske vrednosti ostavlja posebno jak utisak.

Kuhinja je tamna i naročito elegantna, njeni elementi su finiširani crnim nijansama, dok ostrvo prati temu dizajna te ima zlatne ramove. Pultovi od bijelog mermera i pozadine u bijeloj boji čine površine kuhinje veoma prefinjenim, a predivni akcentni lusteri kreirani od mesinga dodaju šik izgled.

Spavaća soba je mala, i dekorisana je sivim i mekanim nijansama plave boje. U njoj se nalazi postavljeni sivi krevet, zadivljujući gipsani radovi na plafonu, elegantne draperije i industrijska plafonska rasvjeta koja stvara izuzetan kontrast.

Tags: , , ,

Related posts