U domaćinstvima širom nacije, postoji široko rasprostranjeno uvjerenje da određeni pokloni mogu donijeti nesreću, što zahtijeva njihovo trenutno uklanjanje.

U raznolikom pejzažu naše zemlje uspostavljeni su različiti običaji da se ocrtaju radnje koje treba izbjegavati. Ovi običaji su se duboko ukorijenili u našem društvu i vjerovatno je da većina pojedinaca poznaje barem neke od njih. Kao rezultat toga, ovi običaji se marljivo poštuju kako bi se spriječile nenamjerne nezgode ili negativni ishodi. Osim toga, praktičari Feng Shuija čvrsto se drže uvjerenja da svaki predmet nosi svoju energiju, a kada te objekte unesemo u svoje domove, nesvjesno unosimo tu energiju u naše životne prostore.

U skladu s ovom vjekovnom tradicijom, uvriježeno je vjerovanje da je prihvaćanje poklona od osobe koja gaji zavist i zle namjere najteža greška koja se može napraviti. Smatra se da takav predmet posjeduje moć da brzo unese neslogu i nesklad u dom, što potencijalno može rezultirati strašnim posljedicama kao što su bolest ili raspad veza, uključujući brak. Uobičajeno se smatra da su oni koji žude za vašim postignućima, porodičnim vezama ili profesionalnim aktivnostima često baš oni pojedinci koji će vam željno uručiti poklone.

Pravi motivi iza postupaka ovih pojedinaca su sve samo ne iskrena radost ili dobre želje. Njihov cilj je da udahnu u dar vlastitu negativnu energiju, pretvarajući ga u moćan vodič za svoje zle namjere. Ovaj naizgled bezopasan predmet tada tiho vrši svoj značajan uticaj iz skrivenih udubljenja vašeg životnog prostora. Kako se može prepoznati objekt zasićen negativnom energijom?

U slučaju da osjetite nelagodu ili nelagodu prilikom poklanjanja poklona, ​​ili ako se neobičan osjećaj potraje kad god ga pogledate, preporučuje se da se odvojite od predmeta bez imalo grižnje savjesti. Najbolje je suzdržati se od skrivanja u potkrovlju, podrumu ili sličnom skladišnom prostoru; jednostavno ga odbacite. Neki zagovornici se zalažu za spaljivanje takvih predmeta kao najidealniji način djelovanja. Na kraju krajeva, ključni faktor je vjerovati u svoju intuiciju kada se snalazite u ovim okolnostima i donosite odluke.

Oglasi