PRELIJEPA GRČKA VIKENDICA – pogled na more koji ide u beskraj i ogromni horizont bili su od presudnog značaja za ovu vilu

11a


Dizajniranje ove vile započelo je sredinom 2012.godine, a završena je krajem prošle godine. Važno je napomenuti da je ovaj projekat djelo saradnje dvije kompanije – Panagiotis Papassotiriou i Vaila Foufa, tako da je on zapravo “dijete” dvoje roditelja.

grčka vikendica, arhitektura, dizajn

Kako je dizajnirana ova grčka vikendica na moru?

Čitav proces ovog dizajna započeo je jednom, jako jednostavnom slikom – u pitanju je bilo veoma strmo mjesto, sa predivnim pogledom na more, koje štiti svoje stanovnike od topline ljeta i jakog vjetra, dok spektakularno uživa pod mesečinom. Građevina je smještena na jedinom dostupnom, prirodno formiranom platou na ovom posjedu, kako bi se izbegli dodatni nepotrebni radovi, koji bi mogli da pokvare predivni, prirodni reljef ovog lokaliteta.

12a

Jednostavni elementi korišteni su za rješavanje problema teške, nepogodne i strme teritorije. Ipak, pogled na more koji ide u beskraj i veliki horizont bili su od presudnog značaja za ovu vilu, pa tako nije učinjen nikakav napor za uljepšavanje pogleda.

10a

Glavni elementi centralnog dijela ovog projekta, odnosno prostora gde se odvijaju sve dnevne aktivnosti, su naglašeni arkadijskim kamenom – konstrukcija od kamena uramljena je betonom u eksterijeru kao i enterijeru, dok je krov sa nježnom padinom, u kombinaciji sa kaminom koji je smešten u njegovom užem kraju uramio ovaj predivni pogled.

14a

Oglasi