URADI SAM OD STAROG DŽEMPERA –  NAPRAVITE NEŠTO DRUGAČIJE – inovativno rješenje za dekoraciju !

Džemperi pored odjevnog predmeta mogu da se koriste i u druge svrhe kao što je dekoracija raznih predmeta .  Međutim kada vam okračaju to ne znači  da odma treba da ih bacite. Pružite im novi život tako što ćete ih pretvoriti u nešto sasvim  drugačije. Inspiracija i ideje za uradi samod starog džempera projekte!

1. Jastučnica

Umjesto da ga bacite, pretvorite stari omiljeni džemper u novu mekanu jastučnicu. To je veoma jednostavan projekat  za one koji nisu vješti  u šivenju.

uradi sam od starog džempera

2.Zimski svjećnjaci

Omotajte komad starog džempera oko običnog staklenog svjećnjaka ili tegle, a u najpraktičniji dio džempera a to su  rukavi ubacite svijeće.

dizajnidom4

3. Rukavice

Rukavice su još jedan jednostavan i koristan način da reciklirate staru garderobu i iskoristite je u korisne svrhe . Uz pomoć šivaće mašine brzo ćete dobiti novi par rukavica da vas zagrije.

dizajnidom2

4. Abažur

Na ovaj način čak i najobičniju lampu možete pretvoriti u unikatnu i  atraktivnu ako “obučete” abažur u lijepi pleteni džemper. Dovoljno je da ušijete komad lastiša za unutrašnje ivice džempera koji će zadržati materijal na mjestu i neće se svlačiti .

dizajnidom1

Oglasi