OBIČNU LAMPU PRETVORITE U JEDINSTVENO UMIJEĆE – jednostavnije ne može biti !

Ukoliko imate jednu najobičniju lampu sa ravnim okvirom, bez  ikakvih kreativnih detalja, praznu i beživotnu, ovo je pravo rješenje za vas . Uz pomoć papirnih tanjirića i nekoliko alata doživjet će potpunu transformaciju i postati jedan od omiljenih predmeta u vašem domu. Evo kako da običnu lampu pretvorite u jedinstveno umjeće za nekoliko minuta.

Potreban materijal:

Ravni okvir lampe u obliku valjka
Papirni tanjirići  oko 50 komada
Lenijar
Olovka
Makaze
Pištolj za vrući lijepak (ili ručno nanošenje lijepka)

pretvorite običnu lampu u jedinstveno umjeće

Korak 1:

Pripremite tanjiriće u željenoj  boji, a pola  od ukupnog broja tanjirića (njih 25 tanjirića) presavijte na sredini i od presavijenog ruba povucite paralelne linije udaljene od sredine 0,5 cm .

Korak 2:

Makazama isijecite tanjiriće po povučenoj liniji da biste dobili dva jednaka polukruga od svakog tanjira.

dizajnidom6
Korak 3:

Drugu dio tanjirića (njih 25 tanjirića) u narednom koraku trebate presaviti tako da se krajevi podudaraju, a sredina ostane ravna površina pogodna za lijepljenje prethodno napravljenih polukrugova. Tako dobijene tanjiriće ćete dalje cijelom dužinom premazati ljepkom i zalijepite za okvir lampe. Tanjiriće lijepite jedan uz drugi dok ne oblepite cijeli okvir lampe i ostavite da se lijepak dobro prosuši.

dizajnidom5

Korak 4:

Nakon što se lijepak osuši, pripremljene polukrugove dobijene nakon drugog koraka trebate zalijepiti na tanjiriće koji se već nalaze na okviru lampe, i to sa obje strane, uz sami rub, tako da sredina bude prazna.

Oglasi