SIGURNOST DOMA: VAŠ UMJETNI PRIJATELJ ZADUŽEN ZA KUĆNU SIGURNOST I LJUBIMCE – kombinacija robota i usisivača

Nalik usisavaču Roomba  ovaj mali kotrljajući sluga koristi trake gusjenica kako bi se kretao po podovima, navođen beskonačnim sistemom prostornog skeniranja, zajedno s radarom koji služi za mapiranje, pozicioniranje te izbjegavanje sudara. Sada je on zadužen za sigurnost doma!

14a

Korisnici također mogu preuzeti i kontrolu nad navigacijom robota daljinskim upravljanjem uz upotrebu mobilne aplikacije, ili ostaviti svog Roboming Fellow kompanjona u njegovom modu koji omogućuje različite asistencije pri obavljanju kućanskih zadataka.

 

sigurnost doma, osiguranje kuće, zaštita od krađe

 

Radi obavljanja sigurnosnih dužnosti u kućanstvu, Roboming Fellow je opremljen HD kamerom koja vam nudi ugao gledanja od 45 stepeni rotacijske pokrivenosti, namijenjene kako za slikanje kadrova tako i za uživo video emitiranje, dok ova optika ujedno predstavlja i fizički ekvivalent robotovog oka. Vlasnici kućnih ljubimaca će posebno da uživatju u mogućnostima špijuniranja njihovih krznenih prijatelja i njihovog praćenja po kući.

Roditelji mogu takođe paziti na svoju djecu i davati im grickalice s jedne na drugu stranu kuće. Onda kada se baterija ovog višenamjenskog mališana isprazni, on će se isto kao i usisavač automatski vratiti do baze punjača, i tako se njegovo održavanje svodi gotovo na minimum.

12a

Vrijeme će pokazati da li ćemo svi jednoga dana imati ovakve lične droide koji se kreću po našim domovima. Neki od njih će vjerojatno obavljati razne kućne dužnosti, a ostali će služiti čisto za pravljenje društva. Roboming Fellow se može pokazati kao jedan od prvih kućnih robota koji može obavljati i nekoliko različitih funkcija te biti mnogo bliže tome da postane kućni prijatelj, radije nego običan sluga.

Oglasi