SAVRŠENA KOMBINACIJA BOJA U ENTERIJERU !

Gdje god je važna estetika, veoma je važna i pravilna upotreba boja. Dizajnerka Ana Jarovikova je dovela upotrebu boja u enterijeru gotovo do savršenstva.

Nekada u žaru minimalizma sve elemente svodimo na crnu, bijelu i braon , zaboravljajući sve one boje između. Dizajnirajući oavj stan Jarovikova je imala u vidu moderne ideje: čiste linije i jednostavnost pa čak i minimalizam, ali to je nije poremetilo  da u njega unese i pun spektar boja. Koristila je živopisnu paletu da bi stvorila poseban i moderan prostor ispunjen različitim bojama.

Svjetlo i prijatno

Vodeći računa o potrebama modernog života dozvolial je da se svjetlost razliva kroz mnoštvo prozora što je ovaj stan učinilo svijetlim i prijatnim, a vertikalni nabori na neutralnim zavjesama vizuelno čine prostor visočijim  što je odličan trik koji se rijetko upotrijebljava u malim prostorima.

Efektan minimalizam

Dnevna soba je otvorena prostorija sa spiralnim stepenicama koje vode na sprat. Iako dominiraju neutralne boje, savršenom upotrebom bordo,plave i  žute boje unijet je život u prostor. Moto ove dizajnerke je da nije nužno potrebno koristiti žive boje na velikim površinama, već ih iskoristiti na pažljivo izabranim dekorativnim predmetima i komadima namještaja koji će oživjeti cijeli prostor.

Oglasi