OVO JE NAJLAKŠI NAČIN DA POSTAVITE KERAMIČKE PLOČICE !

Lijepljenjem keramičkih pločica nivelatorima postižu se savršeno ravne površine i identična širina fuga, bez obzira o kolikoj se površini na koju se pločice stavljaju radilo . Ponekad ta preciznost zahtjeva mnogo truda i vremena.

NAČIN DA POSTAVITE KERAMIČKE PLOČICE
NAČIN DA POSTAVITE KERAMIČKE PLOČICE


U svijetu je danas trend prozivodnja sve većih formata pločica, koje su zbog toga i teže, deblje a često i neravne, zbog čega je potrebno bilo osmisliti novi sistem za postavljanje keramike. Rješenje se našlo u nivelatorima ! Ovim sistemom se mogu lijepiti keramičke, granitne ili mermerne,podne i  zidne pločice, a pored idealno ravnih površina i jednakih fugni, mnogo se štedi na vremenu.

Sistem se sastoji od spona,klješta i kajlica za njihovo izravnjavanje. Spona se stavlja ispod zalijepljene pločice, sa njene druge strane stavit će se slijedeća pločica, a onda se ubacuje plava kajlica koja se zategne specijalno dizajniranim klještima sa graničnikom koji obezbjeđuje da sve kajlice budu jednako zategnute, a površina besprijekorno ravna.Kada se lijepak stegne, nakon 10-12 sati , spone jednostavno odlomite gumenim čekićem.

Oglasi