SAVRŠEN STAN BEZ PREGRADA – magija koju pruža otvoreni prostor!

Ovakav dizajn je veoma rijedak i to je ono što ovaj stan čini posebnim . Vlasnici stana su  mladi bračni par sa psom koji su uz stručnu pomoć dizajnera preuredili stari i pomalo mračan stan sa dvije spavaće sobe u prostrani studio ispunjen prirodnom svjetlošću zbog velikog broja prozora koje niti jedan komad namještaja nije pokrio. Iskoristli su svaki centimetar prostora i zajedno kreirali funkcionalan i veoma efektan životni prostor.

stan bez pregrada

Prilikom opremanja dizajneri su upotrebljavali  samo prirodne materijale koje su vješto uklopili sa betonom, čelikom i  rustičnim elementima. Namještaj neutralnih i  toplih boja kao i modernog minimalističkog dizajna dominira prostorom koji ističe njegov open space koncept. U dnevnoj sobi , kao akcenat,je  postavljen kamin sa čeličnim ložištem.
Ideja vlasnika je bila da svoj životni prostor učini što udobnijim a  jednostavnijim. S obzirom na to  dizajneri su postavili plakare dužinom cijelog zida tako da ne opterećuju ukupan dizajn.

Plafon je dosta spušten i osvjetljen sa više visećih svjetiljki, što prostoru pruža  dodatnu dozu elegancije. Zidovi u svijetlo sivoj boji nalik betonu odišu mirom i toplinom . Naspram njih su dva zida prekrivena opekom koja daje zanimljiv kontrast cjelokupnom dizajnu enterijera.

Oglasi