U finalu US Opena, Danilo Medvedev je konstantno bio bolji od Novaka Đokovića, što je rezultiralo time da je Đoković osigurao svoju 24. grend slem titulu.

Tokom trećeg seta, pred očima publike se otvorio zadivljujući prizor.

Tokom finala US Opena izbio je skandal zbog incidenta sa Novakovim dresom. Osoblje obezbjeđenja je reagovalo na situaciju, što je izazvalo haotičnu scenu. Shodno tome, od prisutnih navijača se zahtevalo da odmah skinu Novakov dres.

Jedan incident dogodio se kada je Danil Medvedev pao na zemlju nakon razmene, što je Novak odmah primetio i pritrčao mu u pomoć.
Nakon što je preskočio mrežu, srpski atletičar je gestom asistencije prišao svom protivniku. Nažalost, Rus je odbio ponudu pomoći.

Novak Đoković, koji je uvek pomerao granice, nastavio je da to čini i na US Openu. On je u finalu osigurao odlučujuću pobjedu nad Danilom Medvedevom rezultatom 3-0, osvojio je 24. Grand Slam titulu i postavio novi rekord u karijeri.
Novak Đoković se trijumfalno vratio na US Open nakon godinu dana izbivanja, pošto je suspendovan zbog odbijanja da se vakciniše protiv korona virusa. U finalu, koje je trajalo 3 sata i 16 minuta, Đoković je posle napornog meča pobedio sa 6:3, 7:6 (7) i 6:3 u setovima.

Oglasi