Ne samo da je ova metoda efikasna za čišćenje stakla na vratima pećnice, već čini čuda i na metalnom okviru.

Da biste očistili prljavu i masnu pećnicu, sve što je potrebno su jedna ili dvije tablete za pranje posuđa i posuda tople vode. Broj tableta zavisi od stepena prljavštine.
Kako navodi “Zadovodna.hr”, preporučuje se isključivo korištenje komprimiranih tableta u prahu, a ne onih koje sadrže gel.


Da biste iskoristili tabletu, potopite je u vodu dok ne upije odgovarajuću količinu, pazeći da je ne ostavljate tako dugo da se pokvari. Kada to učinite, možete bez napora nanijeti tabletu na vrata bez potrebe za sunđerom. Da biste uklonili mrlje i masne ostatke, koristite kružne pokrete dlanom kako biste očistili površinu tableta.


U slučaju da se tableta počne sušiti, najbolje je ponovo je potopiti u vodu. Ova tehnika je posebno korisna za čišćenje stakla na vratima pećnice, ali dobro djeluje i na metalnom okviru. Kada završite, jednostavno obrišite ostatke i prljavštinu vlažnom krpom.
Koncentrovani deterdžent u tabletama za mašinu za pranje sudova je tajna njihove efikasnosti u uklanjanju čvrste masnoće i ostavljanju posuđa bez mrlja. U stvari, ovi moćni sastojci nisu samo vješti u borbi protiv masnih ostataka na posuđu, već i zapečenih mrlja koje se mogu naći u pećnicama. Osim toga, tablete posjeduju abrazivnu teksturu koja efikasno eliminira najupornije mrlje bez ikakvog oštećenja staklene površine vrata pećnice.

Oglasi