NAPRAVITE SAMI FRANCUSKU KLUPU – iskoristite stare stolice

Ako imate par starih stolica koje ste namjeravali baciti, pružite im novu šansu da budu korisne. Napravite sebi fantastičnu klupu u francuskom stilu koja će krasiti terasu, baštu, hodnik ili pak sobu.
Potreban materijal:

Dvije stolice
Letve
Šperploča
Šarafi

Način izrade:

1. Odabir stolice

Pronađite dvije iste stolice koje imaju zaobljen naslon a izgledaju lijepo gledano sa strane. Potrebno je da naslon i zadnje noge budu iz jednog dijela, kao i da naslon ne bude previsok.
2. Rastavite stolice

Za izradu klupe su vam potrebni samo naslon te zadnje nogare stolice, pa je potrebno da uklonite sjedište i prednje nogare.

3. Napravite okvir za sjedište

Pri izradu okvira za sjedište klupe upotrijebite letve dužine 90 i 30 centimetara. Koristite šarafe dužine 9 cm kako bi sastavili pravougaoni okvir od letvi. Zatim pričvrstite naslone stolica za okvir sjedišta.

NAPRAVITE SAMI FRANCUSKU KLUPU


4. Napravite donju policu

Da bi klupa bila čvršća i da se ne bi ljuljala, potrebno je da nogare povežete sa još bar  četiri letve. Ne samo da ćete obezbediti veću stabilnost, ova konstrukcija može poslužiti i kao praktična polica.

10a
5. Napravite sjedište

Isjecite komad šperploče odgovarajućih dimenzija koju ćete pričvrstiti na gornju policu klupe, odnosno okvir sjedišta. Tapacirajte ploču kako bi klupa bila udobnija za sjedenje.

11a

Oglasi