BICIKLISTIČKA STAZA NA VODI – Čikago dobija plutajuću stazu

Biciklistička staza River Ride će biti bez automobila, funkcionalna tokom cijele godine, kreirana od betonskih pontona ojačanih sa čelikom, koji će plutati na rijeci. Ovaj projekat djelo je Second Shore kompanije kada je riječ o dizajnu, a za proizvodnju bila zadužena firma Marinetek. River Ride biciklistička staza će biti bez leda i snijega zahvaljujući solarnim panelima koji će biti instalirani iznad svakog njenog segmenta. Oni će pokretati osvetljenja, i tende u slučaju padavina te elemente za grijanje koji su utisnuti u površinu ove strukture.

6a

Gradonačelnik Čikaga  djeluje odlučno u svojoj ideji da Čikago uredi kao najbolji grad za bicikliste u Sjedinjenim Američkim Državama. Njegov plan je da mjesto za parkiranje bicikla postavi na mnogo mjesta tako da budu dostupna svima, kao i da izgradi još veliki broj biciklističkih staza u mjestima gde ljudi žive i rade.

7a

River Ride staza će biti napravljena od bentonskih pontona ojačanih čelikom koje je razvila kompanija Marinetek, globalni lider u proizvodnji plutajućih struktura. Dijelovi staze će biti proizvedeni u fabrikama, a potom postavljeni na neophodna i unaprijed određena mjesta.

8a

Oglasi