KAKO BI MOGAO IZGLEDATI ŽIVOT ZA 100 GODINA – Možda bi današnji svet ljudima koji su živeli pre 100 godina djelovao kao naučna fantastika, ali to nije ništa u poređenju sa onim što nas očekuje u narednih 100 godina.

Gradovi pod vodom, život u “zemljoderima”, 3D štampana hrana, praznici na Mjesecu te izleti na Mars samo su neke od “futurističkih čuda” koja će iz korijena promeniti život kakav danas znamo.

Tako bi u ukratko glasio zaključak jedne najnovije studije koju je pripremio međunarodni tim naučnika, u kojem su se našli i jedna od vodećih svemirskih naučnica u Britaniji dr Megi Aderin-Pokok.

Britain’s leading space scientist Dr Maggie Aderin-Pocock unveils the SmartThings Future Living Report, which predicts that within the next 100 years, sub aquatic communities will be commonplace. The surrounding water will be used to create breathable atmospheres, generating hydrogen fuel through the process. The report was commissioned by Samsung. EMBARGOED TO 00.01hrs 15th February 2016.

“Kada pomislite da samo prije 10 godina nismo imali ni smart tehnologiju i da smo za tako kratko vrijeme nevjerovatno napredovali, počinjete da dobijate neverovatne vizije budućnosti. Pretpostavljamo da će sledeći vijek biti vrijeme revolucionarnih promjena koje će čovječanstvo odvesti u novu eru”, kaže naučnica Magi Aderin-Pokok.

gradovi pod vodom

Prva velika promjena koja nas očekuje biće odgovor na veliki porast ukupne svjetske populacije u narednih 100 godina, jer se očekuje da ća broj stanovnika na planeti sa trenutne 7,4 milijarde do 2116. doći do vrtoglavih 16 milijardi ljudi. To u prevodu znači da život na kakav smo do sada navikli više neće biti moguć, pa će već za nekoliko decenija ljudi prvi put početi da dobijaju domove na poptuno nevjerovatnim mjestima.

Oglasi