NAJIMPRESIVNIJI LUSTERI KOJI PLIJENE PAŽNJU!

Dizajneri su skoro na najprestižnijim sajmovima namještaja, aksesoara i rasvjete u Parizu, sajmu namještaja u Stokholmu i Fiera u Milanu,  predstavilii najbolje i najimpresivnije modele lustera.

1.Najimpresivniji  lusteri su rezultat  vizije engleskog arhitekte i italijanskog dizajnera. Svoju inspraciju  su dobili od delikatnih balončića od sapunice. Za izradu tzv. “Bolle” lustera dizajnerski dvojac se udružio sa renomiranim proizvođačem murano stakla iz Italije.

2.Ovaj set od tri kupasta lustera je dizajnirao stokholmski dizajnerski studio “Claesson Koivisto Rune” za švedski brend “Wästberg”. Predimenzionirani abažuri su napravljeni od laganogaluminijuma. Namjera dizajnera je bila u tome da se pobune protiv minimalizma velikim lusterima jarkih boja.

3. Elegantni i  živopisni lusteri “Linkoln” su  inspiracija enterijerima američkog arhitekte Filipa Džonsona. Reljefne sfere su napravljene  od duvanog stakla balotòn tehnikom i postavljene su na vertikalno postolje u boji roze zlata sa  osvjetljenem pomoću LED sijalica.

4.Neobični kvadrati od opalfleksa ručno su sklapani u jedinstvene lustere i lampe slobodne forme koji čine posebnom ovu “Clizia Suspension” kolekciju. Kolekciju proizvodi i prodaje renomirana italijanska kompanija “Slamp”.

5.”Curtain” (zavjesa) nije samo impresivan luster, već može da  posluži i kao funkcionalna pregrada za prostoriju. Francuski dizajner Arik Levy je osmislio ove  fascinantne viseće rasvjetne sisteme koji dolaze u različitim veličinama , materijalima kao i svjetlosnim varijacijama – sa LED sijalicama na oba kraja : vrhu i dnu .

Oglasi