OVAKO IZGLEDA KOLEKCIJA INSPIRISANA DADAIZMOM !

Ova kolekcija je predstavila želju da se u svakodnevni život unese doza dadaizma . Težnja je bila da se stvori nešto neobično od uobičajenih predmeta. Dizajner to objašnjava kao želju da se harmonizuju snovi i realnost.
Prva kolekcija firme  “Maison Dada”, koju je dizajnirao Dariel, predstavlja sliku pomalo zaboravljenim predmetima koji su ranije bili važni  dio svakodnevnog života. Kolekcija između ostalog, uključuje stolice na ljuljanje i toaletne stočiće koji krase enterijere iz XIX i XX vijeka, a postali su zapostavljeni tokom vremena.

Dariel je predstavio svoju viziju tradicionalnog kineskog stola za ručavanje. Sto  se sastoji iz dvije ploče od kojih je donja pričvšćena za noge stola, a gornja se rotira. Obje površine posjeduju različitu teksturu, dezene i boje , pa se izgled stola stalno mijenja kada se gornja površina okreće.

Toaletni stolčić je dobio ime po ženskom alter egu i pseudonimu kontroverznog francuskog umjetnika i dadaiste Marcel Duchamp. Delikatnih linija i nježne kombinacije pastelno zelene boje i roze metala, ovaj sto za uljepšavanje predstavlja stil ženstvenosti.
“Confidence of a Cloud” je inspirisan starinskim modelima radnih stolova na kojima su se nekada ručno pisala pisma. Njegov oblik i spoj boja je neuobičajen i dosta drugačiji koji se tako lako mogu uklopiti u svaki dizajn.

Oglasi