DEKOR ENETERIJERA INSPIRISAN AFRIKOM – egzotika koja će osvježiti vaš dom!

Priroda ovog kontinenta  je uvijek obojena toplim bojama što biste i vi trebali učiniti u vašoj kući – ukrašavajući je žutim, oker, narančastim, smeđim i crvenim  bojama.

Tamni drveni namještaj, pomalo umjetnički i autentičan posebna je karakteristika afričkih interijera . U pogledu tapeciranja, opredijelite se za etničke obrasce ili umjetnu kožu životinja koja savršeno naglašavaju svaki prostor. Za eksterijer je karakterističan namještaj od palminog drveta ili pruća, koji je također prikladan  za afrički interijer.

dizajidom

dizajidom1

Drvene statue i maske su sveti predmeti u životu afričkih plemena, i bez njih ne posotji ni jedan interijer ove vrste . Nabavite različite, neproporcijalno figure, sa dugačkim rukama ili nogama, maske sa perjem i raznovrsnu grnčariju da biste pomoću njih dekorisali svoj dom. Ovakvi komadi su upravo ono što vam je potrebno da svojim površinama pružite poseban izgled  čak i u slučaju da su one minimalističke.

dizajidom4

dizajidom2

Zebra i leopard  su na prvom mjestu kada su u pitanju forme tekstila i tapeciranja, kao i tepiha iz razloga što ovakve podne obloge stvaraju  dobro raspoloženje. Tkanje tekstila i tepiha  je za afričke žene vjekovna tradicija i one na njima kreiraju jedinstvene obrasce svaki put. Sve što trebate učiniti jeste da  nabavite  nekoliko etničkih tepiha i tekstila poput zavjesa, posteljina za krevete i prekrivača.

Oglasi