All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

STAN U PEĆINI

loading...

STAN U PEĆINI – Pitsou Kedem arhitektonski studio, redizajnirao je historijski stan u Jafi, drevnom lučkom gradu smještenom na jugu urbanog centra izraelskog grada Tel Aviva

 

Kako bi unijeli što više dnevnog, prirodnog svjetla u ovaj dom, dizajnerski tim je morao da orijentiše životni dio prema moru koje, zahvaljujući novim zastorima, ostaje vidljivo zbog njihove inovativne šeme šablona.

Arhitektonski studio Pitsou Kedem sjedinio je postojeći prostor, transformišući ga iz malih individualnih soba u sekvencu osvjeljenih te funkcionalnih površina. Dizajnerski tim je otpočeo renoviranje sa uklanjanjem dekoracije na lukovima plafonima kao i njihovim prekrivanje bijelim gipsom.

U toku renoviranja, originalna kupola iznad kuhinje, prethodno prekrivena sa slojem fasadnog maltera, takođe je u potpunosti otkrivena. Na kraju, nova betonska površina sa akcentnim kamenjem postaje element koji vezuje dizajn prizemnog nivoa ovog stana.

Sobe koje su smještene u ovom starom stanu Jafe dolaze zajedno sa historijom dugom stotinama godina, a svaka od njih sadrži specifičan karakter kao i prizemlje.
Ovaj stan predstavlja pravu inspiraciju koju donosi sa svojim modernim dizajnom i naročito elegantnom linijom enterijera koja se odlično uklapa u prirodnu konstrukciju pećine.

Tags: , , , , ,

Related posts