STARO SKLADIŠTE PREURĐENO U PROSTRAN STAN – ovo bogato i elegantno potkrovlje dolazi nam iz New Yorka

Kad govorimo o New Yorku te elegantnim potkrovljima, slika koju često imamo su trendovski SoHo stilski prostori i prekrasni, savremeni stanovi prekriveni bogatstvom. Ali ovaj nevjerojatan obnovljen prostor, u četvrti TriBeCa na Manhattanu, predstavlja skroz drugačiju sliku, jer je genijalni arhitekt Andrew Franz pretvorio staro skladište kavijara,  izgrađeno 1884. godine, u jedinstveno potkrovlje.

Obuhvaćajući industrijsku prošlost ove zgrade, a istovremeno uklapajući moderne elemente, prostrano potkrovlje od 280 kvadratnih metara sadrži fascinantnu mješavinu stilova te materijala.


Puštanje prirodnog svjetla čini unutrašnjost veselijim ambijentom, što se postiže pomičnim staklenim krovom, koji prekriva prostor zimskog vrta te otvara put prema vrtu na krovu.

Zimski vrt se smjestio na poluspratu, a vlasnicima omogućuje uživanje u noćnom pogledu na nebo čak i u hladnim zimskim noćima. Na nižem nivou nalazi se dnevni boravak otvorenog tlocrta, sa modernom kuhinjom i trpezarijom u vintage tonovima, zajedno s udobnim spavaćim sobama.

Oglasi