U Srbiji se u proteklih nekoliko dana dogodila dva velika masakra , u kojima je život izgubilo 16 ljudi, a ranjeno je 20 osoba. Veliki broj ljudi je još uvijek u strahu , Srbija je proglasila dan žalost na 3 dana , a ostale zemlje regiona su također 5. maja proglasile dan žalosti.

 

Još uvijek se raspravlja šta je to ovog dječaka od 13. godina Kostu Kecmanović navelo da počini stravični zločin. Nakon ove tragedije koja se dogodila, društvenim mrežama se napravila peticija za ukidanje rijaliti programa a za ovaj masakr najviše se okrivljuju društvene mreže i rijaliti Zadrugu jer se smatra da ovaj sadržaj poziva na nasilje. Pokrenuta je peticija za ukidanje Zadruge i društvene mreže Tik Toka. Vlasnik Pink televizije, Željko Mitrović donio je odluku da se do daljnjeg ne preikazuje rijaliti Zadrugu, a učesnicima je došlo pismo da je se dogodio masakr te im je produkcija savjetovala da ovaj period iskoriste za odmor i punjenje baterija. Prvo je rečeno da Zadruga neće se emitovati tokom dana žalosti sada je rečeno da se neće prikazivati do daljnjeg.

 

Naime, sada je se pojavio snimak u kojem učesnici razgovaraju o trenutnoj situaciji , a Ana S. je rekla da je njoj učesnik Lepi Mića rekao da za dva sata idu svi kući. Da li će doći do ovoga ostaje nam da vidimo. Poznato nam je da se Zadruga sezona 6 privodi kraju , a ono što se čini da će izgleda da se završi i ranije od predviđenog termina. Također jedan od učesnika ovog rijalitija je Zvezdan S. koji je inače bio u zatvoru.