Bivša dječja TV zvijezda otvoreno je progovorila o tome kako je ušla u vezu sa ocem koju je karakterisalo incestuozno ponašanje. Mackenzie Phillips, poznata glumica u dobi od 63 godine, otkrila je jezive detalje o njihovoj vezi tokom razgovora sa poznatom Oprah Winfrey, koji je snimljen kamerom. Ovo priznanje je nedvojbeno jedno od najšokantnijih otkrića koje smo imali prilike čuti u nadaleko gledanoj emisiji Oprah Winfrey. Pored toga, glumica je dokumentovala svoju problematičnu vezu sa ocem u svojoj knjizi “High on Arrival”, gdje priča o svom odrastanju sa poznatim rok pjevačem, Džonom Filipsom. Upravo ovo poglavlje u njenim memoarima navelo je Oprah i MacKenzie da razgovaraju o glumičinom iskustvu seksualnog napada od strane vlastitog oca.

 

Smrt oca, osam godina prije priznanja, najveći je šok za njezine polusestre Čajnu i Bižu, te Phillipsovu udovicu i bivšu suprugu. Sada 63-godišnjakinja jedino žali što je obitelj na takav način otkrila stvar. “Kada su naše tajne izašle na vidjelo, stvari su izmakle kontroli. Ali jedino što stvarno želim promijeniti je način na koji moja obitelj doznaje za sve. Trebala bih ih bolje pripremiti jer ću sve javno objaviti”, rekla je američka glumica i pjevačica.

 

Prema njenim riječima, zajedno su se drogirali i održavali blisku vezu 10 godina, počevši od njene 19. Jedne noći sam se probudio s prazninom u sjećanju i shvatio da sam imao romantičnu vezu sa svojim ocem. Tada sam bio tinejdžer, a Džon Filips, pjevač grupe Mame i tate, imao je intiman susret sa svojom kćerkom u hotelskoj sobi krajem sedamdesetih. Pokušao sam potisnuti ovo sjećanje i dugo sam ga pokušavao podijeliti u različita poglavlja. Bilo je to najizazovnije iskustvo s kojim sam se ikada suočio, a proteklih 30 godina sam proveo pokušavajući da se pomirim s njim, kako je rekao MacKenzie. Nakon prvog incidenta, suočila sam se sa ocem i obavijestila ga da moramo razgovarati o zlostavljanju koje trpim. Kao odgovor, moj tata je upitao: “Da li te zlostavljam? Misliš li na naš seksualni odnos?” U tom trenutku sam se osjećala potpuno izolovano sa ovim teretom, objasnila je glumica.

 

Oglasi