U današnjem članku vam pišemo o jednoj zanimljivoj temi, a radi se o vašem zdravlju. Naime, lubenica je sočno voće sa tvrdom korom koja predstavlja osvježavajuću poslaticu tokom ljeta jer sadrži puno hranljivih materija kao i vode. Lubenica također sadrži i malo kalorija, a puno hranljivih materija što je čini savršenom namirnicom i za mršavljenje. Većina ljudi uglavnom pljuje koštice kada jedu lubenicu ali niko to ne bi nikad uradio samo kad bi saznao koliko su one zdrave.

 

Naime, čaj od sjemenki lubenice je odličan za zdravlje vašeg srca i može liječiti mnoge bolesti i stanja pa čak uključujući i kan cer. Sjemenke lubencie su također efikasne protiv povišenog krvnog pritiska i arteroskleroze , te također može liječiti i druge brojne zdravstvene probleme.

 

 

Kako ste mogli zaključiti , lubenice su izrazito hranljive i zdrave i iz tog razloga bi trebale biti dio vašeg režima ishrane ali kako ipak znati jeste li izabrali pravu lubenicu. jeste li u skorije vrijeme kupili lubenicu koja ima pukotine unutra u sredini ? Naime, ukoliko primijetite procjepe u mesnatom dijelu lubenice , odmah je bacite i nemojte je jesti. Ovo samo dokazuje da je lubenica stvorena vještačkim putem i da nije nikako zdrava za konzumiranje. Lubenice sa procjepima u sredini povezuju se sa tum orima i neurološkim poremećajima i iz tog razloga vam se savjetuje da se držite podalje od istih i da ih ni po koju cijenu ne konzumirate. Volite li vi lubenice? Jeste li nekad primijetili ovu procjepe u lubenici? Pišite nam svoje komentare ispod ovog posta

Oglasi