U jučerašnjem tragičnom incidentu u Kruševcu učestvovala je žrtva i aktivna učesnica Vesna Ristić, koja ima 49 godina.

Događaji dana doveli su je u kontakt sa suprugom Zoranom (52), kao i sa budućim ljubavnikom (44). Nažalost, Zoran je smrtno ranio ovaj drugi, zadobivši prostrelnu ranu u glavu.

Dve osobe su jedno vreme radile zajedno u firmi sa sedištem u Stalaću i postepeno su razvile prijateljstvo. Za to vreme Ristić je upoznao ženu koja je postala značajan romantični partner u njegovom životu. Nažalost, ova veza okončana je tužno, kako prenosi neimenovani izvor „Novosti“.
Iako je Vesna bila poznata po svojoj čistoti i dobroti, nije bila voljna da prihvati pomisao da bi je suprug mogao izdati. Slično, Zoran nije bio u stanju da prepozna sopstvenu nesposobnost za lojalnost. To potvrđuje i juče dat iskaz njegovog oca Ratka Ristića. Ratko je pokušao da urazumi sina, otplati mu dugove i smiri živce. Međutim, Zoran je bio tvrdoglav i odbijao je da posluša očev savet. Tragično, Ratko je posljednji put svog sina vidio živog kada je skupljao priznanice za neizmirene dugove, samo nekoliko trenutaka prije nego što je Zoran okončao svoj život.

Nasilni događaj koji se dogodio u ponedeljak podstaknut je spletom okolnosti, među kojima su Zoranove prestupne finansijske obaveze i još najmanje dva faktora. Prema navodima porodice Ristić, Zoranova neizmirena dugovanja premašuju 16.000 evra, pored neotplaćenih bankarskih kredita i dugova prema poznanicima, komšijama i porodici. Zoran je nagomilao priličan iznos dugova radeći u sektoru proizvodnje automobilskih delova.
Uprkos tome što joj je u petak odobren zakonski razvod, žena koja je zadobila povrede nije voljna da se uda za Zorana. To bi možda moglo da objasni zašto su se posvađali ispred zgrade naselja Rasadnik u Kruševcu, što je na kraju dovelo do toga da ju je Zoran upucao.
Kako se navodi, mogući uzrok pokušaja ubistva bio je nesporazum između počinioca i njegove supruge. Ovo neslaganje je eskaliralo, što je dovelo do ubistva supruge i na kraju kulminiralo samoubistvom počinitelja. Oni koji su dobro poznavali par intervjuisani su kako bi stekli dublje razumijevanje dinamike i interakcije njihovih odnosa.

Oglasi