Marko Milošević, čiji je otac bio prethodni lider Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević, morao je da pobjegne iz Srbije i potraži utočište u Rusiji zajedno sa svojom majkom Mirom, nakon što je njegov otac izručen Haškom tribunalu zbog optužbe za ratne zločine.

 

Markova sestra Marija živi u Crnoj Gori i rijetko se pojavljuje u javnosti. Njihov trenutni nivo kontakta je nepoznat. Marko je poslednji put primijećen na majčinoj sahrani u Moskvi, gdje je ona sahranjena 2019. godine. Nedavno se ponovo pojavio na otkrivanju spomenika svom ocu u istom gradu. Tokom ovog pojavljivanja, Marko je viđen u društvu Aleksandra Zaldastanova, koji je nadaleko poznat kao “hirurg” i koji se smatra bliskim saradnikom ruskog predsjednika Vladimira Putina. Osim toga, Zaldastanov je vođa motociklističke bande Noćni vukovi.

 

Na snimku se vidi kako Marko recituje očeve riječi, koje su takođe bile ispisane na spomeniku. Zatim je povukao paralelu između događaja u Jugoslaviji i trenutne situacije u Rusiji sa Ukrajinom, navodeći prvo kao prethodnicu. Stojeći ponosno pred srpskom zastavom, Marko je zaključio konstatacijom da je Rusija upijala pouke i greške iz Jugoslavije, i da će ovoga puta izaći kao pobjednici. Vrijedi napomenuti da se Markov izgled drastično promijenio, jer sada izgleda ostarjelo i izlizano, a njegove nekada živopisne crte lica sada su izblijedjele u dosadno sivilo. Nakon što se suočio sa optužbama za umiješanost u kriminalne radnje, bio je primoran da pobjegne iz Srbije. Na kraju je našao utočište u Moskvi, nakon što je zatražio politički azil preko Pekinga. Iako su o njemu kružile glasine, istinitost ovih tvrdnji ostaje neprovjerena.