Novak Đoković je tokom vikenda ušao u historiju pobjedivši u finalu Rolan Garosa, a njegova porodica, uključujući suprugu, roditelje i djecu, bila je tu da ga bodri. Đoković je uvijek isticao značaj svoje vjere u uspjeh, ali mnoge je zanimalo zašto njegova djeca, Stefan i Tara, još nisu krštena. U nedavnom intervjuu za “Dok anđeli spavaju”, Dijana Đoković, Novakova majka, rasvijetlila je situaciju, objašnjavajući da Novak i njegova supruga žele da njihova djeca budu starija i da bolje shvate važnost krštenja prije nego što ga prođu.

 

Dianine riječi su preplavile duboki osjećaj ponosa i duhovne zahvalnosti dok je govorila o Novakovim nevjerovatnim dostignućima, koje je opisala kao “izvrsne i radosne”. Međutim, važno je napomenuti da Novakov uspjeh nije jedini razlog njegove neizmijerne zahvalnosti. Umjesto toga, ona cijeni sve što je postigao u životu, shvaćajući da materijalna dobra za njega ne predstavljaju najveću vrijednost. Dijana je naglasila Novakovu nepokolebljivu posvećenost svojim principima i uvjerenjima, pokazujući ga kao čovjeka velikog integriteta i uvjerenja.

 

U razgovoru je skrenula pažnju na to da sa ponosom nosi časni krst koji mu je dat prilikom posjete Hilandaru, što je značajna prilika koja ga ispunjava ogromnom snagom. Razmišljajući o svom putovanju na Svetu Goru, koje je trajalo tri dana, Novak je cijenio dubok uticaj koji je ono imalo na njegovu duhovnost. Njegova majka ga s ljubavlju opisuje kao istinski pobožnu osobu, koja je krštena sa nepunih pet godina, što je ritual koji za njega ima duboko značenje. Osim toga, ona se često raspituje o njegovim planovima za krštenje vlastite djece, znatiželjna da zna kada vjeruje da će ona biti dovoljno zrela da u potpunosti shvate i prihvate njegovu odluku. Kao odgovor, Novak je uvjerava da će poduzeti ovaj sveti čin kada njegova djeca dođu u godine kada mogu istinski shvatiti njegovo duboko značenje.