All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

PRELOMLJENI NEBODERI IZ NEW YORKA

loading...

PRELOMLJENI NEBODERI IZ NEW YORKA – Šta raditi kada dobijete posao da projektujete stambene zgrade na Menhetnu? Pustite mašti na volju!

Zgrade pod nazivom American Copper Buildings smještene su na uglu Prve avenije i 36. ulice, duž obale na Ist riveru. Kule svoj naziv nose zahvaljujujći materijalu kojim su zgrade optočene. Ustvari za oblaganje fasada utrošeno je čak 1.900 tona bakra! Možete li zamisliti kako izgledaju zgrade od 41. i 48. spratova koje su obložene sa ovim plemenitim metalom?


Tu, naravno,i nije kraj kuriozitetima. Od 27. do 29. sprata postavljen je most dužine 30 metara koji ne služi samo kao obična veza između dva objekta već su u njemu smješteni i bazen, džakuzi, kao i salon za stanovnike ovih luksuznih kula.


Ostale pogodnosti za buduće stanare, osum luksuznih apartmana, jesu i fitnes centri sa zidom za penjanje, joga studio, spa sobe, hamam u turskom stilu, kao i usluge keteringa te dječijih igraonica.


Na vpreko 5,5 hiljada kvadratnih metara nalazi se 761 stambena jedinica. Na raspolaganju su različite strukture stanova: od garsonjera preko trosobnih pa sve do penthaus stanova. Najniža cijena stana, i to garsonjere, iznosi oko 3 miliona eura.

Tags: , , ,

Related posts