U današnjem članku vam donosimo jedan trik kako da se riješite nelagodnog smrada iz odvoda koji se pojavljuje čim padne kiša. Naime, samo sipajte sjesu od ova dva sastojka i vaš problem će biti riješen za samo pet minuta, i jednostavno će vas spasiti.

 

Naime, ovaj mrad je posljedica različitih vrsta nečistoća u cijevima koje neophodno otkloniti kako ne biste bili primorani da svakodnevno mirišete i udišete mirise koje ne želite. Tokom ovog perioda kada je sada napolju stalno kiša a i samim time vlaga češće nego inače, iz sudopera se slivaju i šire neprijatni mirisi sa kojima se teško može izaći na kraj. Oni su posljedica najrazličitijih vrsta nečistoća u cijevima koje potrebno što je prije moguće da uklonite. Sve što trebate jeste da prvo provjerite da li se unutra nalazi nešto što je možda zapušilo ovaj vaš odvod i što uzrokuje smrad. Ukoliko to nije slučaj , a vjerovatno da nije sve što je potrebno da kroz rešetku sipate malo specijalne tečnosti u ovaj odovd. recept za ovu smjesu je sljedeći.

 

Potrebno vam je: 400 ml sirćeta , 3 kašike sode bikarbone i 5 litara vode. Priprema se tako što ćete prvo sipati sodu bikarbonu , a onda dodajte malo po malo sirćeta a morate da pazite jer će da zapjeni. Zatim malo pokrijte i pripazite. Pstavite nekoliko minuta kako bi moglo da djeluje pa onda prispite samo voodu. Imate li vi nekih problema sa vašim odvodima ili neprijatnim mirisom koji se širi? Kako ste se vi riješili? Pišite nam u komentarima ispod ovog posta.