All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

OVO SU NAJNEOBIČNIJE KUĆE NA SVIJETU – oblici koji će vas ostaviti bez teksta!

loading...

OVO SU NAJNEOBIČNIJE KUĆE NA SVIJETU – oblici koji će vas ostaviti bez teksta!

Ovo je dokaz da današnja arhtektura ne poznaje granice i da za vas može napraviti ama baš sve što poželite .

Gore-dole kuća – Poljska

Poljski biznismen i filantrop Daniel Czapiewski je napravio ovu kuću kao umjetnički prikaz o komunističkoj eri i trenutnom stanju u svijetu.Danas je sve naopako i nema pravila. Ovo fantastično izdanje obilazi mnogo turista, te je veliki broj onih koji je posjete nakon čega se žale  na blagu morsku bolest i vrtoglavicu poslije samo nekoliko minuta boravka u ovoj kući.

najneobičnije kuće

najneobičnije kuće

Kamena Kuća – Portugal

Ova neobično fenomenalna kuća se nalazi u Fafe planinama u Portugalu je izgrađena između dva gigantska kamena koji su povezani betonskom kombinacijom . Priča se da je kuća inspirisana čuvenim američkim crtanim filmom svima poznatim – Kremenkovi. Ova rezidencija je toliko  neobična i djeluje kao da je iz praistorije, ali ona ima sve tradicionalne elemente poput prozora, vrata i najzad krova od crijepa. Zbog toga ova kuća privlači hiljade radoznalih turista svake godine.

Život u školjci – ostrvo Mujeres u Meksiku

Veoma neobično izdanje dizajnirao je arhitekta Octavio Ocampo i smještena je na prelijepom ostrvu Mujeres u Meksiku. Ovu neobičnu meksičku kuću njeni mještani smatraju najimpresivnijom i najoriginalnijom kućom na ostrvu. Stvarno je originalna. Okružena je Karipskim morem te svojim vlasnicima pruža jedinstveno iskustvo života unutar školjke.

Tags: ,

Related posts