NEVJEROVATNA INOVACIJA – hotel pretvara vazduh u vodu!

Hotel koji će biti nazvan “Water Building Resort” predstavljat će prvi objekat na svijetu koje će svojim raznim inovacijama i tehnološkim dostignućima pretvarati vazduh u vodu pomoću solarne energije, što će omogućiti  jedinstveni oblik ove zgrade.Cijeli proces funkcioniše tako što će južna staklena fasada akumulirati solarnu energiju te propuštati svjetlost u unutrašnjost objekta, dok će se na severnoj fasadi nalaziti sistem ventilacije i upravo tu će i biti postavljena specijalna oprema „Teex Micron“ koja će transformisati vazduh i vodenu paru u pitku vodu.

NEVJEROVATNA INOVACIJA
NEVJEROVATNA INOVACIJA

Osim što predstavlja dobar primjer ekološke arhitekture, ovaj projekat je od samog početka i primjer ultra luksuznog ugostiteljskog objekta  bez zagađenja prirodne sredine. Hotel ima vlastite  restorane, luksuzne obe, fitnes centre , pa čak i podvodni dio objekta je sagledan tako da sa svih strana izgleda kao plovak na vodi.

Na vrhu hotela bit će smještene grandiozne panoramske terase , a gosti će do detalja moći da posmatraju proces „pretvaranja vazduha u vodu“. U dijelu zgrade ispod površine mora bit će veliki fenomenalni akvarijum. Stakleni zid akvarijuma stvarat će iluziju da su i svi okolni pogledi na more dio nekog velikog bazena.

 

Gosti hotela takođe mogu uživati  u eksponatima muzeja koji će biti posvećen vodi, a koji  zbog svih navedenih karakteristika hotel će postati  turistička atrakcija.

Oglasi