KAKO DA UKLOPITE KARTELL PLASTIČNI NAMJEŠTAJ U MODERNI DIZAJN ?

Kada je riječ o italijanskoj kompaniji Kartell poznata je svugdje u svijetu jer je stvorila kulturu plastičnog namještaja i unutrašnje opreme. Kartell je davne 1949 god.  osnovao Đulio Kasteli .
Kasteli predstavlja hemijski inženjer sa vizijom da stvore nešto dobro od plastike kao materijala čija je primjena još uvijek bila uvijek relativno neistražena. Još šezdesetih i sedamdesetih godina, Kartell je u eri ljubavi prema plastici, postao poznato ime.

PLASTIČNI NAMJEŠTAJ
PLASTIČNI NAMJEŠTAJ

Prelijepa stolica La Marie koju je za Kartell dizajnirao  slavni Philippe Starck, postala je nezamjenljiv i prepoznatljiv predstavnik promišljenog minimalizma. Klasična i monolitna te  pomalo stroga forma La Marie stolice djeluje savršeno lagano  zahvaljujući prozračnom polikarbonatu te istovremeno je čvrsta i pouzdana.

Stolica Panton postala je velika senzacija. A kako i ne bi svojim glatkim linijama i zaobljenim oblikom  koje monolitno vijugaju prateći liniju tijela u sjedećem položaju, i koje su  lako prilagodljive u bilo koji stil i prostor a posebno u trpezarije ili kuhinje gdje objedujete .

Oglasi