OVAKO IZGLEDAJU KUHINJE PO MJERI POSLOVNE ŽENE – vrhunski perfekcionizam i elegancija!

Kuhinja je središnje mjesto svake žene u kojem provodi najveći dio svog slobodnog vremena. Ne možete imati kuhinju bez dobrog osvjetljenja. Kuhinja je prostor u kojem nije dozvoljeno slabo svjetlo, ne zbog dizajna i atmosfere, već zbog sigurnosti prilikom korištenja kuhinjskih elemenata i oštrih instrumenata. Radni dio treba biti direktno, jače osvjetljen, dok iznad kuhinjskog stola ili ostrva dolazi u obzir viseća rasvjeta, nešto  slabijeg intenziteta.


Zato je najbolje da napravite kuhinju po mjeri

dizajnidom1

dizajnidom2
I najbolji dizajn kuhinje spada u drugi plan ako u kuhinji ne postoji dobra ventilacija, tj. prisustvo neprijatnih mirisa. Iz tog razloga je uvijek važno planirati aspirator, koji uglavnom prati mjesto iznad ugradne ploče. Za izbor aspiratora trebate voditi računa o njegovoj jačini, dok njegova širina ne bi smjela da bude manja od širine ugradne ploče.
Veoma je bitno da se kod ugradbenih sudomašina vrata lijepo zatvore kuhinjskim frontom da ne bi prolazila para dok mašina radi i na taj način oštetila front ili radnu ploču. Poluugradbene mašine imaju takođe kuhinjski front kao i drugi kuhinjski elementi, ali nisu cijela jer su komande vidne.

dizajnidom5

IKEA kitchen photo with clean design, new lighting, kitchen island with bar and stool area, table, white cabinets, and white countertop.

Oglasi