Lazar Ristovski, glumac, tokom ljeta boravi u kotorskim Glavatičićima, gdje ima kuću. Na svom imanju napravio je bazen u kojem uživa i često dijeli slike na Instagramu. Na nekim od ovih fotografija on je bez majice, a jedna čak otkriva njegovu 70-godišnju građu. Na posebnoj slici, Ristovski strateški skriva svoje privatne prostore dok stoji na vratima i duhovito pita svoje sljedbenike: “Gdje su tačno ova vrata?” Ovo izaziva smijeh njegove publike. Ristovski tada prelazi na ozbiljniji ton i postavlja selfi sa ozbiljnim izrazom lica. Važno je napomenuti da je glumac nedavno renovirao svoju rezidenciju u malom kotorskom naselju. Prošle godine, nakon 42 godine u braku, podnjeo je zahtjev za razvod od supruge Danice, navodeći nedostatak emotivne veze kao primarni razlog za razvod.

 

Nakon što su se vjenčali 1980. godine, par je imao radost donijeti dva sina na svijet. Petar, stariji od njih dvojice, ušao je u filmsku industriju i kao producent i kao režiser. S druge strane, Jovan, mlađi sin, je završio studije ekonomije. Petar je u sretnom braku sa glumicom Teodorom Ristovski, dok su Jovan i njegova supruga Ljiljana ponosni što su roditelji sina Bogdana. U međuvremenu,  glumac Lazar imao je čast da bude pozvan na Kulturno ljeto u Smederevsku Palanku. Očarao je publiku svojim filmom “Kralj Petar Prvi” koji je prikazan na Trgu heroja u Palanci. Tokom događaja, glumac je otkrio planove za nastavak koji će se fokusirati na oporavak srpske vojske u Grčkoj i njihov hrabri povratak u domovinu.

 

Ristovski ističe važnost decentralizacije kulture u Srbiji organizovanjem ljetnjih festivala i sajmova sa visokokvalitetnim programom. “Kralj Petar Prvi”, originalno objavljen 2018. godine, više puta je prikazan i kao film i kao televizijska serija. Film, snimljen po romanu Milovana Vitezovića “Čarape kralja Petra”, efektno prikazuje život voljenog srpskog monarha i izazovne historijske događaje koji su se odigrali tokom njegove vladavine. U režiji Petra Ristovskog, film tačno prikazuje vrijeme smrti, uključujući srpsku golgotu, povlačenje vojske i borbe ljudi koji prelaze albanske planine, suočavajući se sa zimom, glađu i bolestima. Scenario je jasan i koncizan, te događaje prikazuje bez ikakvog pretjerivanja.

 

Sa odličnom montažom i odličnom dramskom sintezom, ‘Kralj Petar’ je jedno od rijetkih umjetničkih djela koje odaje počast najvećem suđenju u srpskoj novijoj istoriji. Po snazi ​​i poeziji ovo djelo se može porediti samo sa legendarnim “Maršom na Drinu” Žike Mitrovića. Listovski će ove jeseni glumiti u seriji Tunel, koja će debitovati na Dunavskom filmskom festivalu u Smederevu.